Продавець ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
28 відгуків
ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти»
+380 (94) 996-06-49
+380 (48) 758-18-96
+380 (66) 556-37-29

Навчання кухаря

  • Послуга

Ціну уточнюйте

Замовлення тільки за телефоном

+380 (94) 996-06-49
  • +380 (48) 758-18-96
  • +380 (66) 556-37-29
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Навчання кухаря
Навчання кухаряПослуга
Ціну уточнюйте
+380 (94) 996-06-49
  • +380 (48) 758-18-96
  • +380 (66) 556-37-29

Опис

Кухар — людина, професією якого є приготування їжі; в даний час, як правило, на підприємствах громадського харчування.


Кухар
Швидше за все, слово «кухар» походить від східнослов'янського «вар», що означало киплячу воду і жар[1]. На флоті посаду кухаря називається кок.
Готує супи, другі страви, іншу їжу. Знає, як правильно зберігати продукти, готує різні страви за рецептами і вміє оформляти приготоване. Організовує зберігання продуктів у відповідності з санітарно-гігієнічними нормами. Незважаючи на те, що кухар на підприємствах громадського харчування користується встановленими рецептами страв, він може вносити в них зміни в залежності від якості сировини і контингенту споживачів. Працює в приміщенні, в умовах підвищеної температури.
Робота не рекомендується людям, страждаючим такими захворюваннями:
органів дихання;
серцево-судинної системи;
органів травлення;
нирок і сечовивідних шляхів;
опорно-рухового апарату;
нервової системи;
хвороби шкіри з локалізацією на кистях рук;
бактеріоносійство.
Для роботи кухарем потрібно санітарна книжка.
Професію кухаря можна придбати в спеціальних коледжах, середньотехнічних навчальних закладах і професійних технічних училищах.

Різновиди професії
Шеф-кухар
Складає заявки на необхідні продовольчі товари, напівфабрикати та сировину, забезпечує їх своєчасне отримання зі складу, контролює терміни, асортимент, кількість і якість їх надходження і реалізації. Забезпечує на основі вивчення попиту споживачів різноманітність асортименту страв та кулінарних виробів, складає меню. Здійснює постійний контроль за технологією приготування їжі, нормами закладки сировини і дотриманням працівниками санітарних вимог і правил особистої гігієни. Здійснює розстановку кухарів та інших працівників виробництва. Складає графік виходу кухарів на роботу. Проводить бракераж готової їжі. Організовує облік, складання та своєчасне подання звітності про виробничу діяльність, впровадження передових прийомів і методів праці.
Кухар-кондитер
Спеціалізується на кондитерських виробах.
Кухар-технолог
Організовує процес приготування продуктів. Визначає якість сировини, розраховує його кількість для отримання порцій готових продуктів, калорійність добового раціону, складає меню і прейскуранти. Розподіляє обов'язки в бригаді кухарів. Контролює процес приготування кулінарної продукції, розробляє рецепти нових фірмових страв і становить на них технологічні карти. Оформляє необхідну документацію, інструктує кухарів. Веде повний облік матеріальних цінностей, обладнання, сировини, готової продукції.
Кухар-кулінар
Кулінар виробляє розрахунок сировини і виходу готової продукції, складає меню, заявки на продукти і напівфабрикати, що здійснює приготування страв, виконує проціджування, замішування, подрібнення, формовку, фарширование, начинку виробів, регулює температурний режим, визначає готовність страв, виробів з контрольно-вимірювальних приладів, а також за зовнішнім виглядом, запахом, кольором, смаком, виробляє художнє оформлення страв і кондитерських виробів, виробляє порцирование страв.

Інформація для замовлення

  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner